Медицински център Сирона е регистриран в Министерство на Здравеопазването и е основан през 2007 г. с актуален лиценз № 857/29.05.2009 г.

Структура на Медицински център Сирона

Медицински център Сирона включва 2 филиала: Балнео Хотел Свети Спас 5 * в гр. Велинград, ул. Никола Вапцаров № 97 и Хотел Спа Клуб Бор 4 *, находящ се в гр. Велинград, ул. Николай Хрелков № 9.

Техническо оборудване на Медицински център Сирона

Медицински център Сирона е оборудван съгласно Закона за лечебните заведения – Обн. ДВ. бр. 62 от 9 Юли 1999 г., изм. ДВ. бр. 36 от 15 Май 2009 г., изм. ДВ. бр. 41 от 2 Юни 2009 г. Медицинският център разполага с Shockwave – уред по последна немска технология.

Медицински център Сирона-Велинград

Медицински направления в Медицински център Сирона

Основните направления, по които работи Медицински център Сирона са:

I. Балнеология, физикална терапия и рехабилитация, функционална диагностика, консултативна дейност, клинико-лабораторна диагностика, първична и вторична профилактика и здравно обучение.

Така се стремим да постигнем основната цел – повлияване с помощта на балнеологични, климатични и физикални фактори на проявите и симптомите при заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, някои обменни заболявания, последици от травми, някои урологични и гинекологични нозологии.

Оздравителните и профилактични мероприятия се провеждат в Медицински център Сирона съгласно ценоразпис на услугите и дейностите.

II. Лечебно – консултативна дейност.

В Медицински център Сирона работят специалисти от различни области на здравеопазването.

На разположение на гостите в двата филиала (Балнео хотел Свети Спас 5 * и хотел Спа Клуб Бор 4 *) са лекар – физиотерапевт, хирург, гинеколог и специалист – клинична лаборатория.

1. Лечебна дейност

  • Физикална и рехабилитационна медицина – специалист д-р Д. Станчев (работи на постоянен график);
  • Хирургия /малка хирургия/ – специалист д-р А. Ташев (работи на седмичен график);
  • Акушерство и гинекология – специалист д-р Й. Йончев (работи на седмичен график);
  • Клинична лаборатория – специалист д-р Г. Балтаджиева (работи на седмичен график);

III. Рехабилитация и възстановяване

Модерната леглова база в петзвездния Балнео Хотел Свети Спас 5 * и легловата база в четиризвездния хотел Спа Клуб Бор 4 * , съвременното техническо оборудване, работещите висококвалифицирани специалисти, наличието на минералната вода и благоприятния климат във Велинград, както и традицията и опита, които центърът има в областта на физикалната терапия и кинезитерапията, го превръщат в един от водещите центрове в страната в областта на физикалната медицина и рехабилитация.

За всеки отделен пациент се изработва индивидуална програма за рехабилитация и възстановяване в зависимост от характера и стадия на заболяването. Индивидуалната програма се изработва в Медицински център Сирона от специалиста по „Физикална рехабилитация и медицина”, съвместно с лекаря – специалист в съответното направление на заболяването. При изработване на програмата пациента трябва да има предварително описание на самото заболяване от лекуващия лекар или личния лекар, както и съответната здравна карта с данни за общия здравен статус до идването на пациента в медицинския център.

Разгледайте нашето предложение за специална пакетна цена за настаняване в Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград, с включено изготвяне от нашите здравни специалисти на индивидуална програма за профилактика и рехабилитация, съобразена изцяло с Вашите нужди.

Както в Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград, така и в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград, могат да се прилагат различни рехабилитационно-възстановителни програми за лечение на:

– Дегенеративни ставни заболявания – артрозна болест;

– Възпалителни ставни заболявания – ревматоиден артрит, болест на Бехтерев, различни артрити;

– Дискова болест;

– Неврологични заболявания – на периферната нервна система;

– Посттравматични заболявания на опорно-двигателния апарат;

– Остеопороза;

– Дихателни заболявания – хронични бронхити, бронхиална астма;

– Обменно-ендокринни заболявания – подагра, диабет;

– Бъбречно-урологични заболявания – бъбречно-каменна болест, пиелонефрит и др;

– Наднормено тегло – обезитас;

– Периферни съдови заболявания – лимфен и венозен застой.

Запознайте се с цените на платените медицински услуги по специалности в Медицински център Сирона при настаняване в Балнео Хотел Свети Спас 5 *.

СПА и Уелнес

СПА и Уелнес центровете в Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград и в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград са най-красивите и атрактивни места в балнеокомплексите. Изградени по най-съвременните строителни технологии, с модерен дизайн и стилно аранжирани, те привличат всеки гост на хотелите. Тук всеки може да релаксира, да си почине истински или да се наслади на усещането и аромата на всички дарове на природата.

СПА и Уелнес центровете разполагат с открит през лятото и закрит плувен басейн, джакузи, детски басейн, сауна, парна баня, фитнес, турска баня, египетска баня, масажни кабинети, Аюрведа, козметични кабинети, тангенторни вани, солариум, легла за аромотерапия, душ Виши.

Под медицинско наблюдение от висококвалифицирани специалисти – рехабилитатори, кинезитерапевти и масажисти, могат да се провеждат следните процедури:

Вани:

Вана “МАССОР” с програма по избор, Вана с ароматни соли, Вана с еко билки, Млечна вана “Клеопатра”, Вана с етерични масла и програма по избор.

Ако искате да се поглезите с някоя от релаксиращите вани, запознайте се с цените на всяка една процедура.

Масажи: 

Класически масаж, Арома-свещ масаж, Аромамасаж с горещи вулканични камъни, Уел-бийнг масаж, Аромамасаж с масло по избор, Китайска точкова система „ТУИ-НА”, Релаксиращ меден масаж, Масаж с горещ шоколад, Масаж с билки “Пинда сведа”, Хамам масаж, Аюрведа с рефлексотерапия, Родопски масаж с топли керемидки.

Почувствайте се наистина тонизирани с някой от предлаганите от нашите професионалисти масажи! Разгледайте цените на всеки един масаж.

Масажи частични: 

Частичен масаж, Рефлексотерапия, Индийски масаж на глава, Антицелулитен масаж, Терапия “Уморени крака”.

Осигурете си идеалната СПА почивка, като се оставите в ръцете на нашите професионални масажисти! Научете цените на предлаганите от нас частични масажи!

Терапии за тяло: 

Релаксиращ спа ритуал “Индосеан”, СПА ритуал „Полинезия“, Терапия за тяло „Островно вълшебство”, Отслабваща и стягаща терапия “Талго”, Терапия „Кехлибарено сияние” от Талго, Ексфолиращ ритуал за тяло, Терапия за отслабване, Стягаща и антицелулитна ароматерапия – „Гино”, Омекотяваща и релаксираща ароматерапия „Гино”, Омекотяваща терапия  „Гино”, Терапия за тяло „Българска роза”, Хидратираща и релаксираща терапия “Кокосов рай”.

Погрижете се за кожата на цялото Ви тяло! Ако искате да се насладите на релаксиращи и тонизиращи тялото СПА процедури, запознайте се с цените на предлаганите терапии за тяло!

Терапии за лице: 

Почистваща терапия за лице, Ритуал на чистота “Талго”, Интензивна хидратираща грижа, Колагенова терапия за лице “Талго”, Хидрадерми лифт – “Гино”, Хидрадерми “Двойна йонизация – Гино”, Подмладяваща лифтинг терапия “Лифтозом”, Терапия за околоочен контур с хиалуронова киселина, Кислородна мезотерапия, Луксозна регенерираща терапия, Лифтинг терапия със силиции, Аромамасаж на лице, Регенерираща терапия за лице с хиалуронова киселина, Подмладяваща терапия за лице с бял хайвер, Терапия за лице “Age summum”, Терапия за околоочен контур “Eye logic”, Терапии за лице SQOOM.

Насладете се на почистващи, хидратиращи и подмладяващи лицето процедури! Ако искате да се погрижете за кожата на лицето Ви, запознайте се с цените на предлаганите терапии за лице!

В СПА и Уелнес центровете могат да се прилагат програми, както следва:

– Тонизираща програма;

– Антицелулитна програма;

– Хармонично тяло;

– Програма – Антистрес;

– Програма – „Стоп на годините”;

– Програма с отслабващ ефект /редукция на теглото/;

– Програма с детоксикиращ ефект.

Регламент за ползване на медицински център Сирона

Медицински център Сирона може да се ползва без ограничение на достъпа от български и чуждестранни граждани. Центърът се ползва както от гости на хотелите, така и от външни лица.

Чуждестранните граждани е препоръчително да представят медицински документ, съдържащ данни за здравния статус на пациента, както и допълнителна информация, съдържаща се в Европейската здравна карта.

Всички пациенти на Медицински център Сирона ползват услугите на центъра съгласно Вътрешните правила за организация на работата в Медицинския център.

Координация и връзка с местните и централни лечебни заведения

Лечебни заведения в гр. Велинград:

– Многопрофилна Болница за Активно Лечение Велинград;

– Център за Спешна Медицинска Помощ Велинград – неотложна помощ.

Медицински център Сирона има сключени договори за неотложна спешна помощ и за болнично лечение със съответните лечебни заведения.

Login Form
Register Form
Обаждане
Локация