Балнео процедури в Балнео Хотел Свети Спас Велинград
Балнео процедури за добро здраве

В днешния забързан начин на живот организмът ни е подложен на непрекъснат стрес и напрежение, както и на вредното въздействие на факторите на околната среда. В резултат на това имунната ни система отслабва и ставаме по-податливи на редица заболявания. Сега, все по-често се използват алтернативните начин за лечение и за справяне с болката и със заболяванията. Безспорно такъв метод, който има доказани благоприятни действия върху здравето на целия организъм, е балнеолечението.

Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград не е просто СПА дестинация, а е и хотел, който предлага балнео процедури с лечебен ефект за широк спектър от здравословни състояния. Благодарение на Медицинския център, който е регистриран на територията на Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград, гостите на хотела могат да се възползват от модерна медицинска апаратура и от компетентното мнение на главния лекар в хотела.

Балнео Хотел Свети  Спас 5 * Велинград предлага специално разработен Пакет Балнеология с балнео процедури, при които се използва минералната вода със своите лечебни свойства. Не случайно Велинград е смятан за СПА столицата на България, не само заради разнообразието на СПА процедури, които се предлагат в хотелите в града, но и заради минералната вода, с която е богат Велинград и която има доказани благоприятни действия върху здравето на целия организъм. Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград е захранен с минерална вода от Радонов извор чрез собствена водопроводна мрежа.

Когато изберете Пакет Балнеология в Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград, Вие получавате първоначален медицински преглед от Главния лекар в Медицинския център в хотела. На база на това Ви се изготвя индивидуална програма за лечение, която включва по 3 медицински или балнео процедури за всяка нощувка, които се провеждат в дните от Неделя до Четвъртък.

Балнеолечение в Балнео Хотел Свети Спас Велинград

Сигурно се питате какви са благоприятните ефекти от балнео процедурите? Затова ще Ви запознаем с основните ползи за здравето от балнеологията с водолечение в Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград:

1. Подобряване на кръвообращението

Ваните с топла минерална вода имат свойството да стимулират кръвообращението, с което се подобрява притокът на кислород до всички тъкани и органи.

2. Изчистване на организма от токсини

Естествено продължение от процеса на подобряване на кръвообращението е почистването на тялото от токсини. Именно с това е свързана и една от основните функции на балнеолечението. Балнео процедурите изчистват тялото от вредните бактерии и микроорганизми. По този начин се намалява риска от различни заболявания.

3. Облекчаване на болки в мускулите, гърба, костите и ставите

Балнеолечението има добър ефект при хора, страдащи от различни заболявания или изпитващи дискомфорт, причинен от болка. Балнео процедурите с минерална вода помагат за облекчаване на болки в мускулите и гърба. Също така балнео процедурите биха могли да помогнат при прогресивни заболявания на костите и ставите, например артрит. Това се дължи на комбинацията от топлината и полезните минерали в минералната вода, които помагат на мускулите да се отпуснат.

4. Подпомагане на лечението на хронични заболявания

Балнео процедурите са добро решение за хора, страдащи от хронични заболявания, като артит, ревматизъм и остеопороза. Балнеолечението може да бъде ефективно и при хора, оплакващи се от болки в кръста и гръбначния стълб, които са се превърнали в хронични. Балнео процедурите с минерална вода облекчават неприятните симптоми от редица хронични заболявания, с което се подобрява общото състояние на човек и се възвръща нормалното му ежедневие без болка.

5. Подобряване вида и здравето на кожата

Балнеолечението с минерална вода помага за подобряване състоянието и външния вид на кожата. Тайната се крие в полезните минерали, които се съдържат в минералната вода. Те допринасят да се запази хидратацията и еластичността на кожата, което пък действа в посока забавяне на процесите на стареене. Също така, благодарение на балнеолечението се отварят порите на кожата, с което се премахват мъртвите клетки и кожата се почиства в дълбочина.

6. Релаксация и облекчаване на стреса и напрежението

Стресът и напрежението влияят негативно върху общото здравословно състояние на човек в дългосрочен план. Ето защо е важно, да съумяваме да се отърсваме от ежедневния стрес и напрежение. Много помага за това балнеолечението. Причината е, че балнео процедурите с минерална вода помогнат да се отпуснете и да забравите за обичайните си проблеми и грижи. Тайната се крие в това, че минералната вода е богата на минерали, които помагат на тялото да се освободи от стреса, като се стимулира производството на ендорфини – хормоните на щастието. По този начин Вие ще съумеете да се справите с чувството на безпокойство и ще се подобри качеството на съня Ви.

7. Укрепване на имунната система

В резултат на всичко дотук изброено, като благоприятно действие от балнеолечението и балнео процедурите, съвсем естествено идва и следващата полза за здравето на организма, а именно укрепване на имунната система. Балнео процедурите могат да подсилят имунната система, благодарение на което организмът ще може по-ефективно да се бори с бактериите и вирусите.

Независимо дали искате да се погрижите за Вашето здраве или просто търсите релаксация, балнео процедурите са правилния избор. Пакет Балнеология на Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград Ви предлага изгодни цени и условия за Вашата СПА почивка с грижа за здравето.

Освен достъп до лечебни балнео процедури, назначени от медицинско лице в зависимост от Вашето здравословно състояние и нужди, Пакет Балнеология Ви дава възможност за безплатно ползване на всички СПА съоръжения в Уелнес зоната на Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград. Като гости на хотела, Вие ползвате вътрешен басейн с топла минерална вода, Финландска сауна и сауна 5 в 1, парна баня, шоков душ и релакс зона.

Като гости на Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград, ще Ви посрещнем в комфорта на двойните стаи, делукс студиата и апартаментите на хотела, в които ще се чувствате уютно като в собствения си дом. Вкусната храна ще бъде неизменна част от Вашата почивка, която също ще подпомага процесът към по-добро здраве и укрепване на имунната система, докато се наслаждавате на петзвездния хотелски комфорт на Балнео Хотел Свети Спас във Велинград.

Ще се радваме да се погрижим за Вашето здраве и за Вашия приятен престой в Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград! Можете да направите Вашата резервация, като попълните онлайн формата за резервации или като се свържете с Отдел “Резервации” на: моб.: +359 899 97 22 77 (може да се свържете с нас, както по Viber , така и по WhatsApp ), моб.: +359 898 97 22 77 (може да се свържете с нас, както по Viber , така и по WhatsApp ), моб.: +359 890 97 22 77 (може да се свържете с нас и по WhatsApp ), e-mail: reservations@svetispas.com.

4 Коментара

След счупване ,направих 5 дневен курс.Ефекта е невероятен.
Благодаря,за професионализма.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Login Form
Register Form
Обаждане
Локация