Тиймбилдинг мероприятие в Балнео Хотел Свети Спас Велинград
Тиймбилдинг – полезната инвестиция във фирмения екип

Предвид важността на тиймбилдинга за всяка корпорация и предвид на това, че Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград е идеалният избор на място за провеждане на фирмен тиймбилдинг, поради възможностите и удобствата, които предлага хотелът, решихме да отделим още редове за този доказано ефективен начин за сплотяване на екипа. Ако сте пропуснали да прочетете другата наша блок статия, свързана с тиймбилдинга, можете да го направите ТУК.

А сега, нека отделим достатъчно внимание на настоящата статия, в която ще Ви разкрием защо всъщност тиймбилдингът е предпочитано средство от редица фирми за изграждане на добър екип от хора, обединени от една идея и цел за просперитета на организацията, във и за която работят. Не случайно ТИЙМБИЛДИНГ от английски буквално означава да построиш или създадеш отбор. Именно в това се крие същността и идеята за провеждане на тиймбилдинг мероприятието – да се изгради сплотен отбор от хора.

Замисляли сте се, защо тиймбилдингът се провежда на място, различно от работната среда? Причината е, че смяната на обстановката и мястото, в които човек прекарва голяма част от работния ден, му действа разтоварващо, защото се откъсва от ежедневието и рутината, с които е свикнал. Това от своя страна помага на човек да избистри съзнанието си, да се почувства отпочинал и зареден с нови сили. А когато човек е истински отпочинал, той ще работи по-пълноценно при изпълнение на служебните си ангажименти. От това печели както фирмата, така и самият служител, защото след показването на добри резултати, служителят допринася за просперитета на организацията, в която работи. Работодателят е доволен от това и от самия служител, в резултат на което може да гласува увеличение на заплатата му.

Така че, ползите от провеждането на тиймбилдинг мероприятие са двустранни и за двете страни. От една страна – работодателят е доволен от постигнатите добри резултати на фирмата, която управлява, в резултат на добре свършената работа от страна на сплотения екип от професионалисти, заети във фирмата, и от друга страна – служителят ще може да се възползва от всички облаги, които фирмата дава, като оценка за добре свършената работа – бонуси, по-висока заплата, ваучери за почивка и други.

Ползите от провеждането на тиймбилдинг мероприятие са много. Ние ще се спрем на по-важните от тях:

 1. Опознаване на служителите в една компания

В една голяма корпорация не всички служители поддържат помежду си редовна комуникация и контакт. Дори някои от тях не се познават. Тук идва ползата от тиймбилдинга, който е чудесна възможност служителите в една фирма да се опознаят по-добре, както и да се внедри в екипа нов служител.

В повечето случай служителите в една корпорация общуват помежду си на служебно ниво. При провеждането на тиймбилдинг мероприятие съвсем неусетно служителите започват да общуват помежду си небрежно и непринудено, и дори да споделят по-лична информация. По този начин двама или повече служители могат да открият, че са завършили в един и същи университет или пък че децата им посещават една и съща детска градина или училище.

Общите интереси сплотяват хората и се създават приятелства. Доказано е, че наличието на приятелски отношения в офиса увеличава продуктивността на служителите, изгражда доверие между тях и може да доведе до два пъти по-голяма вероятност за ангажираност на работното място.

 1. Приемственост между отделите в една корпорация

Успехът на една фирмена организация се дължи на добрата работа на всеки един отдел във фирмата. Ако обаче няма комуникация между служителите в отделите, се губи връзката и се създават повече предпоставки за грешки, а оттам и за недобре свършена работа, за неспазване на срокове при изпълнението на служебните ангажименти и др.

Затова приемствеността между отделните отдели в една фирма е от изключително голямо значение. Провеждането на тиймбилдинг е чудесен начин да се изгради доверие между отделните отдели във фирмата и да се подобри комуникацията между тях.

Това става чрез различни активности и игри, които се провеждат по време на тиймбилдинг мероприятието. Именно в процеса на тези игри и дейности служителите от различните отдели в една корпорация се опознават и се сплотяват. Също така, това е начинът да се разбие йерархията между отделите, с цел да се покаже, че всеки един отдел е важен за успеха на фирмата.

Крайният резултат е сплотяване на отделите в една фирма и съответно подобряване на работния процес.

 1. Повишаване на интереса и ангажираността на служителите към фирмата

Провеждането на тиймбилдинг, като начин за сплотяване на екипа, показва каква фирмена среда се цели да се създаде в компанията. Когато по време на тиймбилдинга, и работодатели и служители извършват заедно забавни дейности, служителите забелязват, че фирмата, в която работят, държи на тях, цени ги и иска те да се чувстват добре.

Това неминуемо увеличава доверието между служителите и ръководството на компанията. В резултат на това се увеличава лоялността и ангажираността на служителите към фирмата. Когато служителите са ангажирани към фирмата, те са заинтересувани от постигането на целите на компанията и работят за общото благо и просперитет на фирмата.

 1. Увеличаване на производителността и мотивацията за работа на служителите в компанията

Всекидневните служебни задължения могат да доведат до прегряване (burn-out), който е резултат от хроничен стрес на работното място. Това намалява производителността на служителите. Ето защо, тиймбилдингът е начин за успешно управляване на работния стрес.

Чрез провеждането на тиймбилдинг мероприятие служителите от компанията се откъсват от работната среда. Непринудената обстановка по време на тиймбилдинга зарежда с енергия служителите на компанията. Те се чувстват отпочинали и след като се завърнат от тиймбилдинга в офиса, служителите са много по-мотивирани за работа и се увеличава тяхната производителност.

 1. Изграждане на доверие между служителите във фирмата

Успешната работа изисква доверие между членовете в един екип. Добър начин за изграждане на доверие между служителите в една компания, това е добре организираният тиймбилдинг. По време на тиймбилдинга служителите неусетно започват да комуникират повече помежду си и да създават приятелски взаимоотношения. Това води до изграждане на доверие между тях. Така връщайки се на работното място, всеки един служител знае, че може да разчита на своя колега за успешното изпълнение на служебните задължения. В резултат на това се подобрява работния процес и компанията постига отлични резултати.

След като Ви разкрихме кои са ползите от провеждането на фирмен тиймбилдинг, трябва да отбележим, че тайната за успешния тиймбилдинг се крие в добрата организация и предварително подготвения план как ще протече тиймбилдинг мероприятието.

Много е важно при организиране на тиймбилдинг, да се избере подходящото място, където ще протече мероприятието и да се проучат възможностите, които предлага това място за провеждането на дейности и игри, с цел опознаване и сплотяване на служителите в една компания.

Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград е чудесно място за провеждане на тиймбилдинг поради няколко неща:

 • Отлична локация

Балнео Хотел Свети Спас 5 * е разположен на тихо и спокойно място във Велинград. Заобиколен от красотата на Родопа планина и сред чист въздух, Свети Спас 5 * е дестинация за пълен релакс. Спокойната обстановка със сигурност ще подейства положително у служителите. Те ще се заредят с нови сили и връщайки се в офиса, ще бъдат много по-продуктивни.

 • Солидна леглова база

Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград разполага с не малко на брой двойни стаи, делукс студиа и апартаменти. Това дава възможност и на компании с голям брой служители, да организират тиймбилдинг мероприятията си в хотела. Удобствата на хотелските помещения ще осигурят комфорта на служителите и това те да се чувстват добре.

 • Вкусна и разнообразна храна

Опитните готвачи на Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград всеки ден приготвят кулинарни изкушения. По този начин, по време на организираното тиймбилдинг мероприятие в Свети Спас 5 * Велинград служителите ще се наслаждават на вкусни ястия, което още повече ще направи престоя на всеки един от тях незабравим.

 • Безплатно ползване на СПА зона

За пълния релакс на служителите в една компания ще допринесе СПА зоната на Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград. По време на Вашето тиймбилдинг мероприятие в Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград служителите ще имат достъп напълно безплатно до минерални басейни, Финландска сауна, парна баня, джакузита, релакс зона и фитнес.

 • Възможност за организиране на различни дейности и игри

Много важна част от успешното тиймбилдинг мероприятие в Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград не е само комфорта на служителите, но и възможността да се провеждат различни дейности, с които да се ангажират служителите. Именно в процеса на различни игри и дейности всички заедно – и служители и работодатели се забавляват и разтоварват. Това създава чувство на съпричастност и сплотеност между служители и работодатели. В резултат на това, на работното място се изгражда доверие между работодател и служител, което е ключово за добрия работен процес и за успешното изпълнение на служебните задължения.

 • Конферентни зали

Освен развлечения, по време на Вашето тиймбилдинг мероприятие в Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград могат да се провеждат и различни семинари и конференции, на които служителите да бъдат мотивирани и връщайки се на работното място, те да бъдат още по-продуктивни.

Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград има опит в организирането на фирмени мероприятия, семинари, конференции и презентации. За тяхното безупречно провеждане хотелът разполага с конферентни зали. В конферентните зали има осигурени мултимедийно оборудване, озвучаване и безжичен интернет. За всяко фирмено събитие персоналът на Свети Спас 5 * предлага разнообразни форми на кафе-паузи.

Конферентни зали в Балнео Хотел Свети Спас Велинград за провеждане на тиймбилдинг мероприятие
Отлично оборудвани конферентни зали в Балнео Хотел Свети Спас Велинград

След всичко по-горе казано за тиймбилдинга и за неговата важна роля за успеха на една компания, може да се заключи, че тиймбилдингът е полезна инвестиция, която дава неоспорима възвръщаемост и добрите резултати не закъсняват. Провеждането на тиймбилдинг поддържа служителите на компанията да бъдат щастливи на работното си място. По време на тиймбилдинг мероприятието се създават приятелски взаимоотношения и се увеличава доверието между служителите и ръководството на компанията. Всичко това води до изграждане на един сплотен екип от продуктивни служители, мотивирани да работят за общото благо на компанията, и ангажирани към целите на фирмата.

Екипът на Балнео Хотел Свети Спас 5 * Велинград ще Ви помогне в организирането и провеждането на един успешен тиймбилдинг, с който ще покажете на служителите си, че ги цените, че държите на тях и инвестирате в тяхната продуктивност.

В зависимост от Вашите желания и изисквания при провеждане на тиймбилдинг мероприятието, ние ще изготвим индивидуално предложение. Можете да изпращате Вашите запитвания на: events@sirona-bg.com или да се свържете с нас на тел.: +359 894 47 30 50.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Login Form
Register Form
Обаждане
Локация