Otbeliazvame svetovnia den na turizma v hotel Sveti Spas Velingrad
Отбелязваме Световния ден на туризма

По повод Световния ден на туризма (27 септември) ще си поговорим с Мохамед Ибрахим, утвърдена личност в туристическия бранш, с обширно ноу-хау в сферата на хотелиерството, придобито в международни вериги хотели. През последните три години Ибрахим заема поста управител на хотели Сирона, Велинград.

В днешното интервю Ибрахим споделя с нас как Балнео Хотел Свети Спас 5* Велинград успява да предложи най-доброто на своите гости, както и предвидените промени и въвеждането на план за устойчиво развитие.

Ще се постарая, да избегна тривиалните въпроси и ще задавам такива, които смятам че интересуват гостите ни.

Работили сте дълги години в Дубай. Как бихте определили хотелиерството там и у нас? Какви са най-сложните проблеми, с които се сблъсквате на позицията управител?

Да, Дубай е едно от четирите емирства на ОАЕ, в които съм работил. Не бих казал, че в туризма можем да говорим за стандарти на различни държави. Те са международни за всички хотелиери с лека индивидуална специфичност за определената държава. Това беше и основният проблем или по-скоро трудност, с която се сблъсках в началото, да въведа, обуча и адаптирам хората към международните стандарти на обслужване.

Кой е най-добрият комплимент, който сте получавал в работата си?

За мен добър комплимент е, когато гостите ни остават доволни от престоя си в хотела и оценяват работата на екипа ми. Мисля, че вървим в правилната посока и като резултат от това, миналата година бяхме отличени с 4 престижни международни хотелиерски награди Haute Grandeur 2018 година, известни още като лидери в хотелиерството.  За нас това е огромна чест и резултат от работата на екипа на Балнео Хотел Свети Спас, както и високата оценка на нашите гости. Без това не бихме успели да станем първата верига хотели, спечелили това признание в България.

Удовлетворен съм и от факта, когато младите ни кадри, ме приемат като свой ментор, а за тези с по-дълъг професионален стаж успея да добавя нещо ново в професионалното им изграждане…

Какво е едно от най-важните качества, които търсите в екипа си?

Винаги да удовлетворяват изискванията на гостите ни, инициативност и да поддържат работата в екип. Радвам се, когато виждам потенциала в тях и желанието да се развиват. Това всъщност е най-голямата ми награда… означава, че съм си свършил работата добре!

Какво Ви кара да се усмихнете, докато сте на работа?

Да виждам хармонията между гостите на Балнео Хотел Свети Спас и екипа ми…

В момента в Свети Спас 5* Велинград се правят множество ремонти, които драстично променят предлаганите услуги. Ще ни разкажете ли за тях?

Да. Вече започнахме и постепенно продължаваме към осъществяване на предвидените инвестиции и внедряване на нови иновации, които драстично ще променят хотела в по-добра насока. Както вече знаете, от този летен сезон работи външният ни акватоничен басейн, с който смея да твърдя, успяхме да изненадаме приятно гостите ни. В него можете да се насладите на най-различни акватонични масажи, както и на разхлаждаща напитка от вградения към него пул бар.

Детският вътрешен басейн също има нова визия. Очакваме скоро и изцяло обновения големия вътрешен басейн и уелнес зоната, както и зоната за релакс. Тук, ще издам и една изненада за гостите ни – след ремонта, те ще имат възможността да се насладят на единствената в града 5 в 1 сауна. В перспектива сме заложили обновлението на лоби бара, главния ресторант и не на последно място хотелските стаи.

Споменах, че ще си поговорим и за въвеждането на план за устойчиво развитие в Балнео Хотел Свети Спас 5*. Ще споделите ли с читателите ни по-подробно за него?

Ние от хотели Сирона се стремим да бъдем устойчив и отговорен бранд, както и лидери във внедряването на нови идеи на българския пазар. Една от многото ни успешни инициативи е кампанията наречена на кратко GO GREEN или опазване на околната среда. За миналата година много от гостите ни подкрепиха тази идея и пожелаха кърпите и спалното бельо да не се сменят всеки ден, за да подпомогнем запазването на жизнените ресурси на земята.

Предстои ни и внедряване на водна помпа в хотела, с чиято помощ топлата вода, използвана от преливниците на басейните ни, ще се преобразува в енергия за затопляне и охлаждане на помещенията в целия хотел. Друга предвидена инвестиция, която ще направим в тази насока, е поставяне на слънчеви панели, като по този начин ще регулираме и използването на електричество.

Имаме идеи и желание да се включим и в няколко местни благотворителни кампании, но за тях ще Ви разкажа в някое друго интервю.

Последният ми въпрос: Кое е любимото Ви място в Свети Спас?

Външните общи площи… градината и външният ни басейн с неповторима гледка към девствената природа. Разположението им е уникално, уют сред природата…

Login Form
Register Form
Обаждане
Локация