Balneologia v hotel Sveti Spas Velingrad
Балнеология в хотел Свети Спас 5* Велинград

Д-р Хания се присъединява към екипа на Балнео Хотел Свети Спас през Декември 2019 г., като един от тримата специалисти, които се грижат за благоразположението на гостите на хотела. След завършване на медицинския университет във Варна, д-р Хания специализира и завършва педиатрия в София през 2005 г. През годините работи в няколко центъра в София, Велинград и чужбина, включително и като педиатър в болници в Англия, Скандинавия и Близкия Изток. През Август 2015 г. д-р Хания се завръща във Велинград, където работи и в последствие оглавява детското отделение на общинска болница МБАЛ Велинград, както и дава редовни дежурства в спешния център.

Днес д-р Харби Абу Хания ще ни разкаже как климатът и водата във Велинград, съчетани с професионални насоки за профилактика, могат да бъдат ключов фактор за Вашето здраве, както за малки, така и за големи.

Докторе, всеизвестно е, че за възрастни се препоръчват почивки минимум два пъти в годината. Има ли такава нужда при децата? Ако да, къде бихте препоръчали и защо?

Както за възрастни, така и за подрастващи почивката е нужна за възстановяване и нормалното функциониране на организма. Най-често посещавани за зимната отпуска са планинските курорти и в тази връзка Велинград е известен с най-многото слънчеви дни в годината, което съчетано с екологично чистата храна от местни производители и минералната вода, питейна и за балнео процедури, го прави едно предпочитано място за отдих. Важно за децата, както и за възрастни, е да успеят да се откъснат от ежедневието в големия град, от електрониката и застоялия начин на живот, да играят на воля сред природата, а Родопите са доказани с чистотата на въздуха и красивата природа. Едно такова откъсване дава тласък в развитието и нормалния растеж на малчуганите.

Работили сте в най-различни държави… Какво Ви накара да се върнете в България и защо точно Велинград?

Жена ми е родом от града и в момента, в който разбрах, че ще ставам баща, веднага взех решение къде искам да израснат децата ми. Велинград и околията са заредени с енергия, която ми се иска повече хора да осъзнават и ценят. Ние имаме нещо, което е много ценно и се надявам скоро да настъпи промяна в мисленето на хората, да се научим да сме по-добри, което неимоверно се отразява и на здравето.

Има ли нещо което бихте желали да споделите с нас? Било то съвет или препоръка към нашите читатели…

Да отделяте повече време за себе си. Знам, че понякога е трудно, но например един уикенд сред природата може да прекъсне стреса, да тонизира и възвръща желанието за пълноценен живот. Хотел Свети Спас може да е едно прекрасно място за пълноценна почивка, особено зимата, с топлите басейни с лечебна минерална вода, докато се наслаждавате на величествените заснежени склонове на Родопите. Трябва да ценим повече това, което ни е дадено. Както се казва в поговорката ВОДА ГАЗИМ, ЖАДНИ ХОДИМ. Ако се научим да се радваме повече на нещата, които ни заобикалят, със сигурност ще станем по-добри и живота ще бъде много по-лесен.

Не позволявайте на натовареното ежедневие да Ви пребори! Отдайте се на заслужена почивка! Ако искате да съчетаете почивка сред природата, СПА процедури и забавления за цялото семейство, Балнео Хотел Свети Спас 5 * е Вашето място. Хотелът се намира във Велинград, заобиколен от пленителни планински гледки от всички страни. Петзвездният Балнео Хотел Свети Спас във Велинград е изцяло захранен с лечебна минерална вода от извор Чепино посредством собствена водопроводна мрежа.

Като гости на Балнео Хотел Свети Спас 5 * Вие ще можете да се насладите на различни СПА ритуали, терапии и процедури. Басейните с минерална вода в хотела, правят хотел Свети Спас 5* подходящ за балнеолечение. Екипът от опитни специалисти в балнео хотела могат да изготвят за Вас индивидуални балнео и СПА пакети, съобразени с Вашите нужди и желания. При почивката си в Свети Спас 5 * Велинград можете да се възползвате от нашите балнео пакети с водолечение и медицински процедури.

Освен разнообразието от балнео и СПА процедури, за Вашата пълноценна почивка ще се погрижат опитните готвачи в Балнео Хотел Свети Спас 5*, които приготвят за Вас вкусни ястия от подбрани натурални продукти. Спокойната и приятна обстановка в ресторантите на хотела ще Ви накарат да се отпуснете и да прекарате прекрасни моменти с Вашето семейство, докато се наслаждавате на кулинарните изкушения.

Уютният интериор на Балнео Хотел Свети Спас 5* в съчетание с  лечебни процедури в уелнес и СПА центъра на хотела, благоприятният климат и енергията на Велинград, ще Ви накарат да се завърнете в ежедневието си отпочинали и презаредени. Очакваме Ви!

Login Form
Register Form
Обаждане
Локация